«جشنواره صبح» و راهبرد دیپلماسی عمومی در برابر آمریکا 

شخصیت غیرقابل‌پیش‌بینی رئیس‌جمهور آمریکا باعث گردیده انجام یک بازی طراحی شده به‌منظور جلب نظر او برای پیشبرد برخی سناریوها، به یکی از روال‌های همیشگی میان اطرافیان دونالد ترامپ تبدیل شود؛ روندی که در دوره‌ نخست ریاست‌جمهوری او آزمایش شد و حالا از روز اول برای ترامپ نسخه‌ دوم هم در نظر گرفته شده.
شخصیت غیرقابل‌پیش‌بینی رئیس‌جمهور آمریکا باعث گردیده انجام یک بازی طراحی شده به‌منظور جلب نظر او برای پیشبرد برخی سناریوها، به یکی از روال‌های همیشگی میان اطرافیان دونالد ترامپ تبدیل شود؛ روندی که در دوره‌ نخست ریاست‌جمهوری او آزمایش شد و حالا از روز اول برای ترامپ نسخه‌ دوم هم در نظر گرفته شده.
کد خبر: ۱۵۰۲۴۳۶
نویسنده دکتر مهدی خانعلی‌زاده | استاد دانشگاه
 
درهمین راستا، پازل جدید ضدایرانی برای تحریک ترامپ به اقدام علیه ایران دو محور اصلی دارد: اول توصیف ایران در وضعیت ضعف و دوم تلاش ایران برای جبران این ضعف با اقدام به تولید سلاح اتمی.این وضعیت به‌طور جدی در دو ماه اخیر صحنه‎‌پردازی شده تا «اقدام نظامی علیه ایران» به‌عنوان یک گزاره‌ معتبر روی میز رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده قرار بگیرد تا او درراستای روحیه‌ شخصی و غیرقابل‌ پیش‌بینی خود احتمالا از آن استفاده کند.
صحبت‌های چندماه پیش رهبر معظم انقلاب نیز مؤید این مدعاست که طرف غربی دنبال زمینه‌سازی برای اجرای چنین سناریویی فارغ از موفقیت یا ناکامی آن است؛ جایی که ایشان به‌صورت صریح و مستقیم رئیس‌جمهور آمریکا را خطاب قرار دادند و گفتند «آن متوهم خیالباف اعلام کرد که ایران ضعیف شده. آینده نشان خواهد داد چه کسی ضعیف شده است. صدام هم به خیال این‌که ایران ضعیف شده، حمله را شروع کرد. ریگان نیز به تصور ضعف ایران، آن کمک‌های آنچنانی را به رژیم صدام انجام داد. آنها و ده‌ها متوهم دیگر به درک واصل شدند و رژیم اسلامی روزبه‌روز رشد پیدا کرد».
در چنین شرایطی، راهکاری که باید به قید فوریت در دستور کار مقامات کشورمان قرار بگیرد، برهم زدن هر دو تصویری است که تلاش می‌شود بر ایران امروز منطبق شود. یعنی هم با انجام برخی اقدامات، گزاره‌ تضعیف قدرت ایران باطل شود و هم از ایجاد فضای اجماع بین‌المللی در مسأله‌ پرونده هسته‌ای کشورمان جلوگیری گردد.برگزاری جشنواره بین‌المللی صبح از سوی معاونت برون‌مرزی سازمان صداوسیما که با حضور گسترده و باکیفیت مهمانان برتر و چهره‌های تأثیرگذار جهانی در تهران صورت گرفته و این روزها جریان دارد، یکی از اقدامات راهبردی در این زمینه است چرا‌که علاوه بر خدشه‌دار کردن بازنمایی انزوای کشور، رویدادهای داخلی ایران را درسطوح خبری و رسانه‌ای بین‌المللی پوشش می‌دهد و زمینه‌ساز ایجاد فهم واقعی از قدرت تهران در مناسبات منطقه‌ای و حتی بین‌المللی است.حضور افرادی مانند شرمینه ناروانی، جورج گالووی، کیت کلارنبرگ، پپه اسکوبار، مکس بلومنتال،میک والاس و کلر دالی که همگی از پرمخاطب‌ترین سیاستمداران و فعالان حوزه‌ رسانه‌ای جهان هستند،تهران این روزها رابه پایتخت مقاومت و پایتخت حمایت ازفلسطین دربرابر نسل‌کشی صهیونیست‌ها تبدیل کرده.درواقع می‌توان برگزاری جشنواره صبح دراین ایام را«تراز دیپلماسی عمومی» ایران درمقابله با جنگ روانی طرف آمریکایی ارزیابی کرد؛اقدامی که بایدبه تکرار ودرموقعیت‌های مختلف اجرایی شود تا گزاره‌ نهایی استراتژیک ایران از ادبیات تقابلی با کشورمان حذف گردد.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها